ΒΟΛΕΙ

"Βρήκαμε το κλειδί, πήραμε τη νίκη"

Τι είπε ο προπονητής του Δικεφάλου για τον ημιτελικό κόντρα στον Ηρακλή, τον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και το "ανοιχτό" θέμα του διαγώνιου.

Published

on

Αρχικά, ο Γ. Καλμαζίδης ευχαρίστησε τον προπονητή του Ηρακλή κ. Ορφανό για τα συγχαρητήρια που έδωσε στον ίδιο και την ομάδα του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό και εν συνεχεία τόνισε για το σημερινό παιχνίδι:

“Για άλλη μια φορά πήραμε εύκολα το πρώτο σετ και νομίζαμε ότι το τελείωσε το παιχνίδι. Έτσι χάσαμε την αυτοσύγκεντρωση, την ενέργια, η αντίπαλη ομάδα άρχισε να παίζει πιο ελεύθερα και φτάσαμε στο σημείο να είμαστε κοντά στο σκορ. Ωστόσο, βρήκαμε το κλειδί και στα δύο σετ που βρεθήκαμε στην κόντρα και πήραμε τη νίκη”.

Όσον αφορά τον τελικό δήλωσε: “Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι με ένταση, θέληση, όπως τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό. Προβλέψεις και φαβορί δεν υπάρχουν. Όποιος είναι εκείνη την ημέρα πιο προετοιμασμένος, αυτός θα πάρει και το αποτέλεσμα”.

Για το θέμα του διαγώνιου και αν αποκτηθεί και αγωνιστεί ως το Σάββατο είπε: “Στο βόλει είναι δύσκολο να μπει κάποιος τελευταία στιγμή. Είναι ομαδικό άθλημα, θέλει δουλειά μαζί για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις. Εννοείται δεν περιμένω κάποιον Σουπερμαν να μας σώσει. Αν και εφόσον έρθει καποιος να μας βοηθήσει θα τον βοηθήσουμε και εμείς για να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας”.

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ τόνισε: “Δεν είναι μόνο θέμα ΠΑΟΚ. Αν ανατρέξουμε και στα προηγούμενα ματς, πολλές φορές γίνεται αυτό. Εμείς οι προπονητές το απευχόμαστε αυτό, το υποψιαζόμαστε και όμως συμβαίνει. Ξέρουν οτι θα κερδίσουν οι παίκτες εύκολα ή δύσκολα και ότι θα το δώσει ο αντίπαλος αλλά δε συμβαίνει αυτό. Ο Ηρακλής έχει παίκτες με φιλοδοξία για αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός κόντρα σε τέτοιες ομάδες”.

Τέλος, για το αν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί λόγω έδρας απάντησε: “Ανατρέξτε στα προηγούμενα δύο χρόνια. Οκ, έχει σκληρή έδρα, αλλά μερικές φορές γυρνάει μπούμερανγκ. Αν στραβώσει κάτι, αν δεν πάει κάτι καλά, μπορεί να είναι βάρος. Πιστεύω ότι η έδρα δίνει ώθηση στην ομάδα, αλλά δεν καταστρέφει την απόδοση του αντιπάλου”.

Comments

Trending