ΒΟΛΕΙ

Πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην ιστορία του (vid)

Σαν σήμερα η κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος βόλεϊ από τον ΠΑΟΚ

Published

on

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια στο κατάμεστο Παλατάκι, ο Δικέφαλος υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καλμαζίδη, στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο βόλεϊ, δείχνοντας πως είχε έρθει για να μείνει. Ο ΠΑΟΚ έκανε την απόλυτη ανατροπή εκείνη τη χρονιά μπαίνοντας στα Play Off με το απόλυτο μειονέκτημα καθώς είχε τερματίσει στην 4η θέση της κανονικής διάρκειας.

Ωστόσο με δύο διπλά στην έδρα του Ολυμπιακού στα ημιτελικά, έσπασε την έδρα και μία ακόμη νίκη στο Παλατάκι πέρασε στον τελικό. Αντίπαλος του εκεί ήταν ο Φοίνικας Σύρου. Δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ των Σεπέδα, Λι, Χιμένεθ, Γιαμπλόνσκι, Κουρνέτα, Παντακίδη, Σμαραγδή, σπάζοντας πάλι την έδρα του αντιπάλου. Η σειρά όμως δεν ήταν όσο εύκολη φαινόταν. Η Σύρος μείωσε σε 1-2 κι ερχόταν στη Θεσσαλονίκη για να το δώσει όλα και να στείλει του τελικούς σε 5ο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το Παλατάκι καθώς προγήθηκαν με 0-2. Οι παίκτες του Καλμαζίδη δεν το έβαλαν κάτω και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μη σταματά δευτερόλεπτο να εμψυχώνει την ομάδα έφτασαν στην ανατροπή, έκανα το 3-1 στις νίκες και στέφθηκαν πρωταθλητές για δεύτερη φορά και μάλιστα συνεχόμενη φορά στην ιστορία τους.

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ από τον τελευταίο τελικό:

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 17 (14/24 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 57% υπ -29% άριστες), Κουρνέτας 4 (2/2 π, 2 μπλοκ), Σεπέδα, 28 (24/47 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Λι, 8 (7/10 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης, Γιαμπλόνσκι 10 (9/20 επ, 1 μποκ 66% υπ – 28% άριστες) / Γκαράς (λ, 50% υπ – 22% άριστες), Ντίνας, 1 (μπλοκ),Τερζής, Σμαραγδής 3 (2/5 επ, 1 άσσος), Εφραιμίδης 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ), Καρασαββίδης

Οι καλύτερες στιγμές του 4ου τελικού:

 

Comments

Trending