ΒΟΛΕΙ

Μιλίνκοβιτς για τον πάγκο του ΠΑΟΚ!

Ο Αργεντινός (με κροατικές ρίζες) πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου βόλεϊ φέρεται να έχει συμφωνήσει με το Δικέφαλο για να είναι ο αντικαταστάτης του Ντανιέλε Ρίτσι στον "ασπρόμαυρο" πάγκο.

Published

on

Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς αν και ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ σε μεγάλη ηλικία έκανε μία επιτυχημένη καριέρα σε Ιταλία, Βραζιλία, Αργεντινή αλλά και στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, ο Αργεντινός όσον αφορά την προπονητική του καριέρα δεν έχει να επιδείξει κάτι το ξεχωριστό και σίγουρα η προοπτική του ΠΑΟΚ θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έως τώρα βήμα του σε αυτήν.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στην Εθνική Αργεντινής, όπου δούλεψε ως βοηθός χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η έλευση του Χούλιο Βελάσκο τον έφερε το 2016 στην UNTREF την ομάδα ενός εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων της Αργεντινής.

Πέρσι ο Μιλίνκοβιτς ξεκίνησε την σεζόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αλλά η ξαφνική φυγή του προπονητή στα τέλη Γενάρη έκανε άνω κάτω την ομάδα με 7 αθλητές να δηλώνουν ότι δεν συνεχίζουν και παρόλο που κατέκτησε το Copa Deasfio επικρατώντας με 3-2 της Όμπρας του Χιμένεθ, η χρονιά εξελίχθηκε … καταστροφικά.

Η UNTREF τερμάτισε 9η στις 11 ομάδες και στα play out βρέθηκε 11η και τελευταία με τη διοίκηση να ανακοινώνει πριν από λίγες εβδομάδες ότι ο Μιλίνκοβιτς θα επιστρέψει στη θέση του τεχνικού διευθυντή, όμως τελικά αυτός μπορεί να καταλήξει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Η προσωπική του τραγωδία

Η περασμένη χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη για τον Αργεντινό σε προσωπικό επίπεδο μιας και βίωσε μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία, αφού “έχασε” τον 13χρονο του γιο κατά τη διάρκεια διακοπών στην Κροατία! Το νεαρό παιδί βρέθηκε πνιγμένο στη θάλασσα, με τους ιατροδικαστές να αποφαίνονται ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε.

Τα υπόλοιπα ονόματα στην “ασπρόμαυρη” λίστα

Το θέμα του Μιλίνκοβιτς θα ξεκαθαρίσει οριστικά για τον ΠΑΟΚ τις επόμενες ώρες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η λίστα των ανθρώπων του τμήματος ήταν μεγάλη σχετικά με τον αντικαταστάτη του Ντανιέλε Ρίτσι και περιελάμβανε και άλλα ονόματα.

Στο… τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του Σάκη Μουστακίδη με τον Έλληνα τεχνικό να έχει προχωρημένες επαφές με τον ΠΑΟΚ, του Ιταλού Τζανίνι, αλλά και των Ρουμάνων Στάνκου και Κρετού, με τις περιπτώσεις όμως των ξένων τεχνικών να μην προχωρούν.

Comments

Trending