ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Μπορεί με την έλευση του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο, τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ να έχουν βελτιωθεί, ωστόσο μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, η εικόνα της ομάδας δεν επιτρέπει και πολλά χαμόγελα.

Published

on

Φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι, πάρα τη νίκη. Το θέμα με τη νοοτροπία που υπάρχει, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιστρέψει περίπου στα επίπεδα που έφεραν την αναπόφευκτη αλλαγή στον πάγκο. Και χθες, ο ΠΑΟΚ, με το που δέχτηκε το πρώτο δύσκολο σουτ από τον αντίπαλο (στην προκειμένη από τον Γκότσερ), πάλι τον πήρε από κάτω, με αποτέλεσμα ο Γκότσερ να μοιάζει στη συνέχεια… Ντουράντ και στην επίθεση, το καθένα λάθος να φανερώνει την έλλειψη καθαρού μυαλού.

Στοιχείο και μάλιστα σημαντικό, από το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν μόνο ο αριθμός 18, δίπλα από τα λάθη στη στατιστική. Ήταν ότι από τα 18, τα 12 τα έκαναν οι δύο που ήρθαν με την ευθύνη της οργάνωσης της ομάδας. 7 ο Γκρίφιν και 5 ο Παπαντωνίου. Και άντε ο πρώτος, έβαλε και 24 πόντους, έμεινε και στο παρκέ για περισσότερο από 32 λεπτά, αν και πάλι ο αριθμός των επτά λαθών είναι μεγάλος.

Ο δεύτερος; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα του φέτος, εκτός κι αν επηρεάστηκε τόσο πολύ από τη διακοπή. Προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, οδεύει πλέον στα 31 και η εμπειρία δεν του λείπει. Μόνο ο ίδιος μπορεί να καθαρίσει το μυαλό του και να γίνει χρήσιμος στα σύνολο, με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Ειδικά τον Παπαντωνίου, φαίνεται να τον έχει πάρει πολύ από κάτω και αν κάποιος μπορεί να το αλλάξει αυτό, είναι μόνο ο ίδιος του ο εαυτός. Δεν είναι και κανένα παιδάκι…

Γενικά, η χθεσινή εικόνα είναι συνέχεια προηγούμενων αγώνων, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και αλλαγής στον πάγκο. Με τον Άρη, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, στο πρώτο παιχνίδι του Λυκογιάννη, ωστόσο δε μπορεί να μη σημειωθεί ότι όσο πλησίαζε το τέλος, η ομάδα όχι μόνο δε «σκότωνε» το παιχνίδι, αλλά έδειχνε ικανή και να το χάσει.

Διαβάστε ολόκληρο το blog του Νίκου Μοσχοβίτη στο PAOK24 πατώντας ΕΔΩ

Comments

Trending