ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διαχείριση των 10 κρίσιμων εβδομάδων

Η δουλειά στη φυσική κατάσταση για τους 10+3 αγώνες

Published

on

Στις αρχές Μαρτίου, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αναζητήσει αγωνιστική αλλά και εσωτερική ηρεμία, με το φινάλε της κανονικής διάρκειας της περιόδου να τον βρίσκει «πληγωμένο», καθώς είχε χάσει την δεύτερη θέση και αναζητούσε τα πατήματά του.

Οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να βρουν αγωνιστικές λύσεις τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η νέα μορφή των πλέι οφ περιλαμβάνει 10 αγώνες, και σε αυτούς ο ΠΑΟΚ είχε ως έξτρα τους δυο ημιτελικούς και τον τελικό του κυπέλλου.

Με βάση όλα τα δεδομένα, ο Δημήτρης Δανιηλίδης κλήθηκε να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό. Το «διάβασμα» των μετρήσεων, οι τακτικές απαιτήσεις του κάθε αγώνα και οι τραυματισμοί, έπρεπε να μπουν σε μια ζυγαριά έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί όσο πιο «φρέσκος» μπορούσε.

Ο Δικέφαλος δεν είχε την άνεση του Ολυμπιακού, που είχε «καπαρώσει» την πρώτη θέση και απλώς προσπαθούσε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Για τους «ασπρόμαυρους» υπήρχε μια σειρά απαιτητικών αγώνων στους οποίους ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει αποτελέσματα για να φτάσει στην δεύτερη θέση και ακολούθως να προετοιμαστεί για έναν τελικό.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ το βράδυ της 22ας Μαΐου ήταν εικόνα μιας ομάδας που όχι μόνο είχε δυνάμεις αλλά ήξερε και το πως να τις διαχειριστεί, γεγονός που συνέβαλε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Comments

Trending