ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνελήφθη για ξέπλυμα και υπεξαίρεση ο πρόεδρος της Μπενφίκα!

Εξέλιξη σοκ στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο

Published

on

Πρωτοφανές σκάνδαλο στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα συνελήφθη ως κατηγορούμενος για πληθώρα οικονομικών σκανδάλων!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των Λουζιτανών από το 2003 συνελήφθη πριν από λίγο στην οικεία του και κατηγορείται για πληθώρα οικονομικών αδικημάτων όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Ο 72χρονος παράγοντας είναι ένας από τους τέσσερις ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της Πορτογαλίας που συνελήφθησαν σε μία άκρως οργανωμένη επιχείρηση της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες σε δεκάδες σημεία της χώρας (ανάμεσα στα οποία και τα γραφεία της Μπενφίκα) με τις διωκτικές αρχές να ψάχνουν για επιπλέον στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση.

Ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους είναι και ο γιος του προέδρου της Μπενφίκα, ενώ μαζί με τον Βιείρα έχει συλληφθεί και ο επονομαζόμενος “βασιλιάς των κοτόπουλων” στην Πορτογαλία, Ζοσέ Αντόνιο ντος Σάντος.

Οι συλληφθέντες πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι αρχές μιλούν για πολύ σοβαρή και “δεμένη¨ υπόθεση που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την Μπενφίκα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο γνωστός ατζέντης Μπρούνο Μασέδο, ο άνθρωπος που μεσολάβησε ώστε να επιστρέψει στην Μπενφίκα ο Ζόρζε Ζεσούς και να γίνει πράξη η μεταγραφή του από την Φλαμένγκο.

Προς το παρόν οι κατηγορίες βαραίνουν προσωπικά τον Λουίς Φιλίπε Βιέιρα και όχι την Μπενφίκα, ωστόσο οι Λουζιτανοί συγκαλούν έκτκατο Δ.Σ. για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι μετά από αυτή την αιφνιδιαστική εξέλιξη.

Comments

Trending