ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημέρες ντροπής… (vids)

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο γκολ, για να θυμηθεί ποια ομάδα είναι…

Published

on

O ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-2.

Ο “Δικέφαλος” γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα στο πρωτάθλημα, έχασε κι άλλο έδαφος και πλέον, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς προστίθεται μία ακόμη απώλεια.

Οι “ασπρόμαυροι” προηγήθηκαν με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Τέιλορ να σεντράρει και τον Πολωνό να σκοράρει με κεφαλιά, ωστόσο, ο Ιωνικός “απάντησε” άμεσα με έναν… πρώην “ασπρόμαυρο” και πάλι. Ο Χοσέ Κάνιας είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από κόντρες και σούταρε για το 1-1, ενώ στο 32′ ο Ιωνικός κέρδισε πέναλτι σε φάση όπου ο Τζήλος κι ο Ευαγγέλου που ήταν στο VAR είδαν πέναλτι του Πασχαλάκη στον Λένις, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μαζεύει ξεκάθαρα χέρια και πόδια και τον παίκτη του Ιωνικού να πέφτει επάνω του.

Ο Άοσμαν έκανε το 2-1, όντας εύστοχος, το πρώτο μέρος έκλεισε με αυτό το σκορ και το δεύτερο, ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο… Ο Λένις με πλασέ μέσα από την περιοχή, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι έπρεπε να… τρέξει. Ο “Δικέφαλος” πίεσε, ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, παίζοντας τα… ρέστα του κι ο Μουργκ μείωσε με κεφαλιά σε 3-2, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι περισσότερο.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μία ακόμη οδυνηρή ήττα και να μένει πλέον πολύ πίσω.

Ενδεκάδα με Εσίτι και Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας και πάλι συγκεκριμένες απουσίες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινάει τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Εσίτι και Κούρτιτς και στην επίθεση οι Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι.

Προηγήθηκε, αλλά…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιωνικό να δυσκολεύει αρκετά τον ΠΑΟΚ με τα τρία στόπερ του, ωστόσο στο 18′ ο “Δικέφαλος” βρήκε το γκολ που έψαχνε, στην πρώτη του ουσιαστικά καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λούκας Τέιλορ έβγαλε σέντρα ακριβείας κι ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ.


Στο ίδιο έργο θεατές

Πριν -όμως- να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ιωνικός απάντησε με τον… Χοσέ Κάνιας, σε μία φάση όπου η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Σφιντέρσκι κι έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής, για να στρωθεί στον Ισπανό, που σούταρε δυνατά κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα δύο λεπτά μετά.


Ανέλαβαν δράση Τζήλος-Ευαγγέλου

Στο 32′ ο Ιωνικός έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-1, με τον Λένις να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη και να πλασάρει άουτ, αλλά Τζήλος κι Ευαγγέλου είδαν κάτι διαφορετικό στη συγκεκριμένη φάση. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, με τον Ευαγγέλου να λέει στον Τζήλο να δει ο ίδιος τη φάση κι αυτός, έδωσε πέναλτι στον Ιωνικό.


Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο πως ο Πασχαλάκης μάζεψε χέρια και πόδια, αφού πλάσαρε ο Λένις, με τον παίκτη των γηπεδούχων να πέφτει ουσιαστικά επάνω του. Ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της ομάδας του. Στο 45′ ο Λένις έκανε ένα αδύναμο σουτ, που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, που πλήρωσε την… τρικυμία στα μετόπισθεν και δέχθηκε και τρίτο γκολ, με τον Κιάκο να βρίσκει τον Λένις, που ήταν στα αριστερά μέσα στην περιοχή κι αυτός να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.


Αλλαγές και πίεση 

Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, με τον Λένις να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ ο παίκτης του Ιωνικού, επιχείρησε μία σέντρα-σουτ στο 53′, για να του πει “όχι” ο Πασχαλάκης.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας αρχικά στο παιχνίδι τους Μουργκ και Σβαμπ και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο πρώτος μείωσε σε 3-2. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε ωραία πάσα στον χώρο, ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα και ο Αυστριακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.


Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει κι άλλο γκολ και στο 65′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σίντκλεϊ να φέρνει την μπάλα στο δεξί του πόδι και να σουτάρει άουτ, ενώ στο 79′ ο Σβαμπ πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ του Μουργκ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 82ο λεπτό, ο Μύγας βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από κόντρα του Ιωνικού, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να έχει απάντηση, ενώ στο φινάλε ο Σίντκλεϊ πήρε την κεφαλιά με τον Χουτεσιώτη να έχει απάντηση. Το 3-2 δεν άλλαξε, ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη κι ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του, γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα.

Comments

Trending