ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέρει να… εγκαινιάζει γήπεδα ο ΠΑΟΚ! (vid)

Η προϊστορία του Δικεφάλου σε νεόκτιστα γήπεδα!

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει αύριο για την Αθήνα, εκεί όπου την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στο νεόκτιστο γήπεδο της, την «OPAP Arena», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το πρώτο τους ντέρμπι στο νέο τους γήπεδο, ενώ σημειώνεται πως έπειτα από τρεις αναμετρήσεις στην Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν σημειώσει ισάριθμες νίκες. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει μπροστά του την ευκαιρία, εκτός από μία νίκη – «αναρρίχησης» στον βαθμολογικό πίνακα, να γίνει και η πρώτη ομάδα που θα φύγει νικήτρια από το νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, καθώς στο παρελθόν το έχει καταφέρει άλλες δύο φορές. Πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2005-06, ο Δικέφαλος φιλοξενήθηκε στο άδειο (σ.σ. λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο είχε χτιστεί περίπου ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός αγνοούσε μέχρι τότε την ήττα στο νέο του γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ  να παίρνει μία τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που επικράτησε σε αυτό το γήπεδο.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ.

Όμως η ομάδα του Γιώργου Κωστίκου κατάφερε να γυρίσει το ματςχάρη σε δύο τέρματα του Παντελή Κωνσταντινίδη (66′, 71′). 

Λίγα χρόνια αργότερα και ειδικότερα, την σεζόν 2010/11, οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν κόντρα στην ΑΕΛ στα εγκαίνια του νεόκτιστου -τότε- «AEL FC Arena», όπου μάλιστα κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Κοντρέρας μπήκε μπροστά στο σκορ στο 11ο λεπτό, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και με «δράστη» τον Κουζέν ισοφάρισαν σε 1-1 στο 18ο λεπτό, έπειτα από ολέθριο λάθος του Χαλκιά.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κριστιάνο πάσαρε έξυπνα στον νεοεισελθέντα Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ σημείωσε το τελικό 1-2.

 

Comments

Trending