ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπότο: «Η επιτυχία είναι να κατακτάς τίτλους»

Οι ατάκες του Πορτογάλου για την φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Published

on

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Ζοσέ Μπότο παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο PAOK24, με τον τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου να τοποθετείται για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ομάδας και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου ρωτήθηκε για το πως βλέπει το πρωτάθλημα φέτος, για τον εάν δηλαδή η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα, που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League. 

Ενώ του ζητήθηκε να σχολιάσει εάν ο ΠΑΟΚ στο τέλος της χρονιάς μπορεί να υποστηρίξει ότι κάτι πέτυχε αν δεν κατακτήσει τίτλο ή μία από τις πρώτες δύο θέσεις, με τον Ζοσέ Μπότο να απαντάει:

«Πρώτα από όλα, συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να φθάσουμε την πρώτη θέση επειδή ο Παναθηναϊκός είναι σε μία δυναμική νικών όχι επειδή ποιότητας, αλλά γιατί έχει την ικανότητα με 2-3 φάσεις που δεν μπαίνουν γκολ να το βάζει ο τερματοφύλακας και να κερδίζει χωρίς να κριτικάρω το τέρμα. Το ίδιο και με τα γκολ στο 90΄. Όλα γίνονται όμως. Έτσι το πήρε και η Σπόρτινγκ με τον Κοάτες φορ. Για τη δεύτερη θέση δεν είναι αδύνατο. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, ειδικά έχοντας και τα πλέι οφ.

Για εμένα η επιτυχία είναι να κατακτάς τίτλους. Μετά πρέπει να αναλύσεις αν όσα πέτυχες μέχρι εκεί που κανείς δεν ξέρει που θα φθάσουμε είναι χρήσιμα για να συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο. Το χειρότερο είναι όταν κάνεις βήματα και φτιάχνεις πράγματα όταν είσαι δεύτερος ή τρίτος τα καταστρέφεις όλα και ξεκινάς από την αρχή. Και όταν ξεκινάς από την αρχή ακόμη και με άλλο τρόπο με 35 χρονών παίκτες πάλι θα χρειαστείς πολύ χρόνο. Αυτό είναι για εμένα το χειρότερο που μπορεί να πάθει ο ΠΑΟΚ».

Comments

Trending