ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ισοπαλίες που “πονάνε” και η… πρωτιά!

Οι βαθμοί που κοστίζουν και η… αχτίδα αισιοδοξίας!

Published

on

Με τη χθεσινή ισοπαλία στους “Ζωσιμάδες”, ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 9 στο φετινό πρωτάθλημα, τις περισσότερες μεταξύ των τεσσάρων “μεγάλων”. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει 4, η ΑΕΚ 2 και ο Ολυμπιακός 8!

Από αυτές τις 9 ισοπαλίες, οι 3 έλαβαν χώρα στην Τούμπα (κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό και ΟΦΗ) και οι 6 εκτός έδρας (κόντρα σε Άρη, ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα), με τον Δικέφαλο να είναι καλύτερος του αντιπάλου στην πλειοψηφία των συγκεκριμένων αγώνων (εξαιρούνται τα ματς σε Βικελίδης και με Αστέρα στην Τούμπα).

Κάπως έτσι, οι “ασπρόμαυροι” υπολείπονται σημαντικά από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και δεν έχουν πέντε ή έξι βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, παρά το ότι στην επιμέρους βαθμολογία των ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων “μεγάλων”, βρίσκονται στην πρώτη θέση!

Συγκεκριμένα και ενώ υπολείπεται το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ έχει 10 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός έχει 8, η ΑΕΚ 7 και οι Πειραιώτες μόλις 4, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Δικέφαλο και τον κόσμο του να είναι (συγκρατημένα) αισιόδοξοι ενόψει των πλέι οφ, εφόσον φυσικά οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αφήσουν βαθμούς με Ιωνικό σε Τούμπα και Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο!

Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς πως ο ΠΑΟΚ “τρέχει” ένα αήττητο σερί 18 αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με την τελευταία ήττα να είναι αυτή από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 30 Οκτωβρου!

 

Comments

Trending